Matemaattisten kaavojen esittäminen sivulla otettu käyttöön

Yleistä

Opintojärjestö on suunnitellut julkaisevansa sarjan matematiikkaa ja matematiikan opetusta koskevia artikkeleita keväästä 2021 alkaen, joita voidaan hyödyntää myös järjestön kursseissa kun näitä myöhemmin päästään järjestämään. Tätä varten sivulle on asennettu matemaattisten kaavojen esittämistä koskeva MathJax-Latex-lisäosa. Matematiikkaa koskevat artikkelit on jatkossa merkitty kategoriaan ”Matematiikka” ja sen alakategorioihin ”Peruskoulu”, ”Toinen aste” ja ”Korkeakoulu”, jotka kertovat osapuilleen sen, mille koulutustasolle artikkeli kuuluu. Alla on muutama esimerkki matemaattisten kaavojen ladonnasta.

”Peruskoulu”

Kaava

$$7\cdot 11=77$$

Murtolukuja voidaan laskea yhteen laventamalla samannimisiksi:

$$\frac{1}{2}+\frac{2}{7} = \frac{7}{14}+\frac{4}{14} = \frac{11}{14}$$

”Toinen aste”

$$\ln x=\int_1^x \frac{dt}{t}$$

”Korkeakoulu”

$$\mathbf{Y}=\lambda g.\lambda x. g(xx)\ \lambda x.g(xx)$$